Sådan finder du en god dyrlæge i Århus

Der er mange dyrlæger at vælge imellem i Århus. Når du skal have dit kæledyr til dyrlæge, kan det derfor være svært at bestemme sig for, hvilken dyrlæge der vil være den bedste. For hvordan kan du vide det, hvis du ikke har været der?

Vi har lavet en guide i samarbejde med Skejby Dyreklinik, som skal give dig et indblik i, hvordan du finder en god dyrlæge. Skejby Dyreklinik ligger i Århus Nord, og de har derfor god forstand på, hvad der rører sig på markedet. Hvis du vil læse mere om dem, så se her.

Når du skal finde en god dyrlæge til dine kæledyr, kan du starte med at høre dine naboer, der har dyr, hvem de bruger. De bruger typisk en dyrlæge, der ligger i nærheden af, hvor I bor. Det gør, at du nemt kan finde en dyrlæge, der er tæt på jer rent geografisk. Når dine naboer anbefaler en dyrlæge, skal du selvfølgelig også høre, hvad de synes om ham eller hende. Ellers giver det jo ikke mening at få dem anbefalet. Men hvis de er tilfredse med deres dyrlæge, kan du jo roligt prøve dem af.

Det skal du holde øje med, når du leder efter dyrlæge

Når du leder efter en dyrlæge, skal du først og fremmest holde øje med, om de behandler et dyr som dit. Mange dyrlæger behandler hunde, katte og gnavere. Det gør de for eksempel på Skejby Dyreklinik. Det er derfor deres speciale. Hvis du har en hund, kat eller gnaver, kan du derfor sagtens kontakte dem. De har plads til flere kunder.

Du skal også se på, om det er en dyrlæge, som du kan forestille dig at skulle samarbejde med om dit dyrs helbred i lang tid fremover. Typisk kan du kontakte dyrlægen første gang i forhold til en vaccination eller et rutinetjek. Det kan give dig en ide om, om det er noget for dig at blive ved med at være kunde der. Det nemmeste er klart, at du selv fornemmer, hvordan dyrlægen er. Men det kan selvfølgelig godt bunde i andres erfaringer også.

Hvis dyrlægen har en hjemmeside, kan det være en god ide at tjekke den inden. Her skriver de dels, hvad de kan, men prøver også at give et indtryk af, hvordan de er som mennesker.

3Der er mange følelser involveret i ens kæledyr. Mange leder derfor efter en dyrlæge, der kan sætte sig ind i deres situation. Men det er også vigtigt at finde en, der kan gøre det bedste for ens kæledyr. Nogle gange kan det være svært som ejer at sige farvel og aflive dit kæledyr, men det vil være det rigtige at gøre. Der skal du finde en dyrlæge, der kan sige det til dig på den helt rigtige måde.

Find en dyrlæge, der passer til dig

Når du leder efter en dyrlæge, er det sikkert først og fremmest et spørgsmål om beliggenhed. Det skal være nogle, der ligger i en rimelig afstand fra dit hjem. Det er de færreste, der gider køre langt, når de skal have deres kæledyr vaccineret eller til et rutinetjek. Det er derfor, at det er en god ide at spørge dine naboer om, hvilken dyrlæge de bruger. Hvis de har venner eller familie, der bor i nærheden, kan du selvfølgelig også spørge dem.

Derudover vil prisen på dyrlægen for mange også spille en stor rolle. Det er vigtigt, at du har råd til at tage dit kæledyr til dyrlægen. Du kan for eksempel tjekke prisen på dyrlægen ved at gå ind på deres hjemmeside.